Πως να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το θυμό σου

Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα όπως τόσα άλλα. Όλα τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν, εξασθενούν, για να έρθουν και να φύγουν ξανά. Κανένα συναίσθημα δεν κρατάει για πάντα. Όλα είναι περαστικά.

Και παρ’όλα αυτά γίνεται να θυμώνεις συχνά!

Δες μερικά απλά και χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το θυμό σου και κυρίως την ένταση του.

  1. Δεν είσαι ο θυμός σου Δεν είσαι θυμωμένος. Έχεις θυμώσει. Γιατί να αυξήσεις την ένταση περισσότερο από όσο χρειάζεται; Έχεις θυμό ναι, και παράλληλα έχεις και τόσα άλλα συναισθήματα όπως η ευγνωμοσύνη, η χαρά, η αισιοδοξία.
  2. Ο θυμός δεν πάει ποτέ μόνος του. Παρατήρησε με τί άλλα συναισθήματα συνδέεται ο θυμός σου; (λύπη, απογοήτευση, πόνος). Και ποιες σκέψεις σε οδήγησαν στο θυμό; Προηγήθηκαν του συναισθήματος του θυμού;
  3. Κράτα μία μικρή απόσταση από το συμβάν του θυμού σου. Μην αντιδράσεις αμέσως. Υπάρχει η ένταση θυμού νούμερο 10 και η ένταση θυμού νούμερο 7, εσύ ποια προτιμάς;
  4. Αν εξακολουθείς να βιώνεις πολύ συχνά, έντονες θυμικές συμπεριφορές, καλό θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον ειδικό για να σε κατευθύνει. Δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα μόνος σου όταν υπάρχει άφθονη βοήθεια εκεί έξω.
  5. Υπάρχει και ο δημιουργικός θυμός. Ο θυμός που φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα και υπέροχες δημιουργίες. Βάλε λίγο πείσμα δίπλα στο θυμό σου και πέρνα στη δράση!
  6. Πολύ σημαντικό! Πριν την έκρηξη του θυμού, αναγνώρισε τα σημάδια. Υπάρχουν πάντα προειδοποιήσεις στο σώμα, στην αναπνοή, στη σκέψη και στο συναίσθημα. Αναγνώρισε τα. Αυτό θα σου δώσει το χρόνο που χρειάζεσαι για να αποφασίσεις πως θα δράσεις.

Ακόμα και να γίνει η έκρηξη, δεν έγινε και κάτι τόσο σημαντικό! Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, ούτε καν το τέλος μίας φιλίας ή σχέσης αν εσύ δεν το θέλεις και δεν το επιτρέψεις. Αν θεωρείς πως ξέφυγες και δεν το διαχειρίστηκες όπως θα ήθελες ή θα μπορούσες, υπάρχει και η μαγική λέξη “συγνώμη” που όταν την εννοούμε, είναι βαθιά θεραπευτική.

*διάβασε περισσότερα για τη μαγεία και τη δύναμη των λέξεων here

❗️Θυμήσου: είμαι εδώ, για να δούμε μαζί πως να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου, μέσα σε μία ζωή που ο δημιουργός της θα είσαι εσύ!

Coach προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης


Ξεκίνα σήμερα συνεδρίες προσωπικής ανάπτυξης για να αποκτήσεις την ιδανική σχέση με τον εαυτό σου, μία σχέση γεμάτη αυτοπεποίθηση, σεβασμό, κατανόηση και πολύ πολύ φροντίδα!

Διάβασε here όλες τις πληροφορίες.

Book a FREE session