Ολιστικός τρόπος ζωής: Ο δρόμος προς την ευτυχία

Στον Ολιστικό Τρόπο Ζωής το σώμα, ο νους και το πνεύμα βρίσκονται σε αρμονία και ισορροπία. Αυτό επιτυγχάνεται συνειδητοποιώντας καταρχήν πως ο ολιστικός τρόπος ζωής είναι ο δρόμος για την ολιστική και βαθιά θεραπεία που δεν θεραπεύει το σύμπτωμα, επικεντρώνεται στην πηγή, στην αιτία. Η λέξη κλειδί είναι: ο Τρόπος Ζωής.

Δεν είναι κάτι λοιπόν που συμβαίνει κάποιες φορές και κάποιες περιόδους της ζωής μας. Είναι ένας τρόπος που έχουμε επιλέξει να ζούμε τη ζωή μας.
Μία πρακτική ζωής που μαθαίνουμε σιγά σιγά, σταδιακά.

Τι μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας:

Ξεκινάμε να το αποδεχόμαστε και να το αγαπάμε. Αποκτάμε σταδιακά μία ακόμα καλύτερη και πιο ουσιαστική σχέση μαζί του. Μαθαίνουμε να το ακούμε.

Μία ολιστική πρακτική άσκησης, όπως είναι η γιόγκα, βοηθάει πολύ σε αυτό.

Επιλέγουμε συνειδητά τις τροφές που βάζουμε μέσα στο σώμα μας και στρεφόμαστε σε μία καθαρή διατροφή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας έτσι ώστε να νιώθουμε δυνατοί και υγιείς.

Καλλιεργούμε μία αίσθηση ευγνωμοσύνης για όλα αυτά που το σώμα μας, απλόχερα μας προσφέρει, κάθε μέρα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για το νου μας:

Να χρησιμοποιήσουμε τεχνικές μείωσης του άγχους και των αρνητικών σκέψεων από τον οργανισμό μας. Μαθαίνουμε να ζούμε στη στιγμή, στο παρόν. Και έτσι σταδιακά και πάλι, ζούμε τη στιγμή γεμίζοντας την με χαρά και όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα που εμείς επιλέγουμε.

Οι διάφορες πρακτικές διαλογισμού προσφέρουν στο νου μας ηρεμία και διαύγεια έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουμε πως μπορούμε να ζούμε ακόμα καλύτερα και τί αλλαγές επιλέγουμε να κάνουμε.

Επιλέγουμε να κρατήσουμε στη ζωή μας σχέσεις που μας προσφέρουν ισορροπία και υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός και κατανόηση. Μερικές φορές θα χρειαστεί να βάλουμε όρια έτσι ώστε να δημιουργήσουμε σχέσεις που μας προσφέρουν μία βαθιά ησυχία στο νου και τελικά στη ζωή μας.

Κρατάμε κλειστή την πόρτα στο τοξικό και πετάμε το κλειδί μακριά!

Τι μπορούμε να κάνουμε για το πνεύμα μας:

Να έρθουμε σε επαφή με τη φύση και να προσφέρουμε πίσω σε αυτήν με όποιον τρόπο μπορούμε. Μαζεύοντας λίγα σκουπίδια από το κοντινότερο παρκάκι στη γειτονιά μας ή συμμετέχοντας σε μία εθελοντική δράση δεντροφύτευσης.

Να επενδύουμε στην προσωπική μας εξέλιξη και αυτοβελτίωση. Ας αφήσουμε τις δικαιολογίες που πάντα θα υπάρχουν παραδίπλα για να μας κρατάνε σε αδράνεια. Ας περάσουμε στη δράση.

Να επιλέγουμε να ζούμε με σεβασμό απέναντι στη ζωή μας, στον εαυτό μας και στους άλλους γύρω μας.

Να εντάξουμε στη ζωή μας βιβλία που βοηθούν το πνεύμα μας να αναπτυχθεί, το τροφοδοτούν.

Να εμπιστευόμαστε την εσωτερική μας διαίσθηση. Κουβαλάει μέσα της μεγάλη σοφία!

Και τέλος, να παραμένουμε ευγνώμονες για την κάθε στιγμή που μας χαρίζετε ως δώρο.

Αυτό είναι το μαγικό τρίπτυχο του Ολιστικού Τρόπου Ζωής!

Κλείσε μια ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία