2+1 τρόποι για να αποφύγεις τοξικές συμπεριφορές από μέλη της οικογένειας σου

Όλοι μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με τοξικές συμπεριφορές ανθρώπων που είτε μας ενδιαφέρουν πολύ και έχουμε συναισθήματα για αυτούς, είτε από ανθρώπους που δεν μας ενδιαφέρουν και τόσο.  Ακόμα και αν μιλάμε για κάποιο μέλος της οικογένειας σου, θα πρέπει να κρατήσεις την τοξικότητα μακριά από τη ζωή σου.

Καταρχήν να θυμάσαι πως δεν υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι, υπάρχουν μόνο τοξικές συμπεριφορές. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις λοιπόν, είναι να μην τα παίρνεις όλα πολύ προσωπικά. Μην αφήνεις τη συμπεριφορά κάποιου άλλου ανθρώπου -ακόμα και αν είναι μέλος της οικογένειας σου- να σου χαλάει τη διάθεση. Στήριξε τις επιλογές σου, αυτά που εσύ θέλεις να κάνεις. Κοινώς: μίλα. Υπερασπίσου τον εαυτό σου, αυτό που εσύ νομίζεις πως είναι το καλύτερο για εσένα.

Τα μέλη της οικογένειας σου -όπως και όλοι οι άνθρωποι- έχουν τις δικές τους αντιλήψεις, πεποιθήσεις, φοβίες και εσωτερικά μπλοκαρίσματα. Τις δικές τους αναμνήσεις και τους δικούς τους μηχανισμούς άμυνας. Κατά πάσα πιθανότητα, έχουν οι ίδιοι δεχτεί και αποδεχτεί, τοξικές συμπεριφορές στο παρελθόν και τις αναπαράγουν σε εσένα.

Μπορείς, χωρίς να χρειαστεί να αποδεχτείς και να ξεχάσεις, να συγχωρέσεις αυτές τις συμπεριφορές και να προχωρήσεις; Θα σε βοηθήσει πολύ να δεις από που προέρχονται και να συνειδητοποιήσεις πως δεν είσαι υποχρεωμένος να υποστείς καμία συμπεριφορά που δεν σου ταιριάζει.

Υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι που σου φέρονται όπως σου αξίζει και σέβονται τις επιλογές σου. Μείνε κοντά τους, ακόμα πιο κοντά τους από πριν. Επένδυσε το χρόνο σου, ότι πιο πολύτιμο έχεις, σε ανθρώπους που σε βοηθάνε να συναντάς την καλύτερη σου εκδοχή.

Γίνεται! Αρκεί να το πιστέψεις και να περάσεις στη δράση!

❗️Θυμήσου: είμαι εδώ, για να δούμε μαζί πως μπορούν όλα αυτά να γίνουν η δική σου πραγματικότητα, μέσα σε μία ζωή που ο δημιουργός της θα είσαι εσύ!


Ξεκίνα σήμερα συνεδρίες προσωπικής ανάπτυξης για να αποκτήσεις την ιδανική σχέση με τον εαυτό σου, μία σχέση γεμάτη αυτοπεποίθηση, σεβασμό, κατανόηση και πολύ πολύ φροντίδα!

Διάβασε εδώ όλες τις πληροφορίες.

Κλείσε μια ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία