Οι λέξεις σου έχουν δύναμη!

Οι λέξεις που χρησιμοποιείς έχουν δύναμη. Δημιουργούν πραγματικότητες μέσα στις οποίες είτε ανθίζεις και θριαμβεύεις είτε περιορίζεσαι και κλείνεις ασφυκτικά τον εαυτό σου σε μικρότερα πλαίσια από αυτά που χωράς.

〰️Για πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα λέξεις με πολύ αυξημένη συναισθηματική ένταση. «Πάθος», «φοβερό», «είμαι πτώμα», «πέθανα από κούραση», «καταστροφή», «αποτυχία», «λάθος» είναι μερικές από τις λέξεις που υπήρχαν στο λεξιλόγιο μου.
Μέχρι που συνειδητοποίησα πως οι λέξεις ορίζουν τη ζωή μου! Συνειδητοποίησα πως η εσωτερική μου αφήγηση δεν είναι αυτή που θα ήθελα να είναι.

❗️Τα καλά νέα είναι πως μπορώ να αποφασίζω για τις λέξεις μου. ? Ακόμα και αν μου ξεφύγει μία λέξη που δεν επιλέγω -ναι καμιά φορά ξεγλιστράνε από το στόμα οι άτιμες, μπορώ πάντα να την αντικαταστήσω με κάποια άλλη λέξη. Και πόσες άφθονες όμορφες λέξεις έχει η δική μας γλώσσα, η ελληνική! ?

❗️εσύ, τί λέξεις επιλέγεις να χρησιμοποιείς;
με ποιον τρόπο περιγράφεις λεκτικά τις δικές σου ιστορίες;
τί λες στον εαυτό σου όταν αργεί στο ραντεβού, όταν αναβάλλει μία δουλειά που πρέπει να γίνει, όταν βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημμα;

〰️να επιλέγεις τις λέξεις σου.
〰️να δημιουργείς την πραγματικότητα σου, συνειδητά.

Έλενα Μουρατίδου

Κλείσε μια ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία