Πώς να εμπιστευτείς το σύντροφο σου

Η εμπιστοσύνη είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης και λειτουργικής σχέσης. Φυσικά η εμπιστοσύνη χτίζεται σταδιακά. Χρειάζεται μία ενσυνείδητη δέσμευση στη σχέση και την βαθιά επιθυμία του ζευγαριού να υπάρξει ευάλωτος ο ένας απέναντι στον άλλον. Η εμπιστοσύνη, όταν υπάρχει, κάνει τη ζωή του ζευγαριού πολύ πιο εύκολη και ομαλή. Όταν δεν υπάρχει, δημιουργούνται εύκολα εντάσεις και το ζευγάρι βιώνει μία μόνιμη ανισορροπία.

Καταρχήν, μίλα ανοιχτά. Μην κρύβεις πράγματα. Εξέφρασε πώς το θέλεις, πώς το σκέφτεσαι. Και βέβαια, δωστου το χώρο να κάνει το ίδιο και αυτός.

Σεβάσου τον προσωπικό του χώρο και τα όρια που έχει θέσει. Μην τα ξεπερνάς. Μπορεί να είστε δύο μέσα σε μία σχέση, όμως ο καθένας έχει μία δική του ξεχωριστή υπόσταση και ύπαρξη. Έτσι, η σχέση είναι ακόμα πιο υγιής.

Κράτησε τις υποσχέσεις που δίνεις και ενθάρρυνε το σύντροφο σου να κάνει το ίδιο. Επιβράβευσε τον όταν το κάνει. Όταν τιμάει τα λόγια του και τα κάνεις πράξεις, όταν κρατάει τις υποσχέσεις του.

Δεν είσαι αλάνθαστος. Κανείς μας δεν είναι. Είμαστε άνθρωποι, κάνουμε λάθη, διαχειριζόμαστε καταστάσεις με τρόπους που δεν μας κάνουν να νιώθουμε πάντα υπερήφανοι για εμάς. Ζήτα συγνώμη.

Κάνε την αυτοκριτική σου, δες τί θα μπορούσες να διαχειριστείς ακόμα καλύτερα και πες το! Ζήτησε συγνώμη και δώσε το χώρο στο σύντροφο σου για να κάνει το ίδιο.

Να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνος. Αν το θέμα της εμπιστοσύνης σε ζορίζει και σε προβληματίζει πολύ μέσα στη σχέση, τότε ζήτα βοήθεια από κάποιον επαγγελματία υγείας.

Πέρνα στη δράση, εστίασε στη λύση!

Έλενα Μουρατίδου

Holistic Lifestyle Coach

Κλείσε μια ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία