6 τρόποι για να διαχειριστείς αποτελεσματικά το χρόνο σου

Πράγματι, το να μπορείς να διαχειριστείς το χρόνο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι μία δεξιότητα που θέλει εξάσκηση! Στην πραγματικότητα, δεν μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου, που έτσι και αλλιώς είναι συγκεκριμένος, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι όλη σου τη ζωή, την ενέργεια σου, τον εαυτό σου. Και αυτό δεν το λες και λίγο!

Μπορείς να δεις το σχετικό βίντεο εδώ

Τα πράγματα είναι απλά!

Ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα από όσο εσύ και τελικά, η μέρα περνάει, με το χρόνο να μας έχει προλάβει. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε χρόνο. Η ημέρα έχει 24 ώρες και δεν είναι ούτε πολλές ούτε λίγες. Είναι απλώς 24.

Υπάρχει λύση!

Αντί να κυνηγάς το χρόνο, να τρέχεις για να προλάβεις κάτι έξω από εσένα, εστίασε σε εσένα. Στο πώς θα χωρέσεις μέσα στην ημέρα σου αυτά που θέλεις να κάνεις. Πώς θα μάθεις να διαχειρίζεσαι τον εαυτό σου μέσα στο χρόνο, διατηρώντας τα επίπεδα της ενέργειας σου όσο γίνεται υψηλότερα.

Στο χέρι σου είναι.

  1. Ξεκίνα την ημέρα σου με κάτι που θα σε γεμίζει ενέργεια νοητικά, συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά. Άσκηση, διαλογισμός, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή και ό,τι άλλο εσένα σου δίνει ενέργεια. Σε αυτό το βίντεο θα βρεις τις ιδανικές ασκήσεις για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ζωντάνια!
  2. Κάνε το βέλτιστο προγραμματισμό της ημέρας σου. Μην τη φορτώνεις με χιλιάδες πράγματα που τελικά, απλά δεν θα έχεις χρόνο να κάνεις.
  3. Ξεκουράσου το βράδυ. Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος.
  4. Βεβαιώσου πως εσύ ελέγχεις το χρόνο που περνάς στα social media και στο κινητό σου.
  5. Ξεκίνα τη μέρα σου με τα σημαντικά, με αυτά που απαιτούν προσοχή και συγκέντρωση από εσένα. Με αυτά που σε ενθουσιάζουν και σε ενδυναμώνουν.
  6. Δώσε στον εαυτό σου κάθε μέρα τις απαραίτητες σταγόνες αυτοφροντίδας. Διαχειρίσου την ενέργεια σου χωρίς να νιώθεις πως την ξοδεύεις και σου ξεγλιστράει. Δες σε αυτό το βίντεο απλούς και πρακτικούς τρόπους αυτοφροντίδας.

Όλα αυτά μαθαίνονται σταδιακά και με εξάσκηση. Μέσα από την εξάσκηση, αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα και ο τρόπος που δρας. Αλλάζει ο εσωτερικός διάλογος μέσα στο κεφάλι σου που επαναλαμβάνει ασταμάτητα πως δεν έχεις χρόνο.

Και τότε, ξεκινάς να τον διεκδικείς.

Και θυμήσου: είμαι εδώ, για να δούμε μαζί πως μπορούν όλα αυτά να γίνουν η δική σου πραγματικότητα, μέσα σε μία ζωή που ο δημιουργός της θα είσαι εσύ!

‘Ελενα Μουρατίδου

Coach προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης

Kλείσε τη θέση σου στα επόμενα events Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και πάρε τη ζωή σου στα δικά σου χέρια:

  • Ομαδικό πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης: Manifest your Superpower

Διάβασε εδώ όλες τις πληροφορίες.

  • Ατομικές Συνεδρίες NLP, mBraining, Γνωσιακής Νευροεπιστήμης

Διάβασε εδώ όλες τις πληροφορίες.

  • Ατομικό Πρόγραμμα: On Mindfulness

Διάβασε εδώ όλες τις πληροφορίες.

Διάβασε επίσης:

Κλείσε μια ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία