Πώς να πετύχεις τους στόχους σου

Καταρχήν είναι σημαντικό να ξεχωρίσεις τί είναι στόχος και τί είναι απλώς ένα όνειρο.

Ο στόχος είναι κάτι που ονειρεύεσαι να συμβεί φυσικά και συνοδεύεται με ένα σχέδιο δράσης και ένα χρονικό πλαίσιο.

Οι επιθυμίες και τα όνειρα δεν είναι απαραίτητα και στόχοι. Η επιθυμία σηματοδοτεί την αφετηρία, από μόνη της όμως δεν αρκεί για να γίνει στόχος.

Σε αυτό το βίντεο, σου εξηγώ με απλά βήματα, πώς να πετυχαίνεις τους στόχους σου έτσι ώστε να μη μένουν απλά όνειρα, να γίνονται μέρος της πραγματικότητας σου.

Ο στόχος απαιτεί προσωπική ενασχόληση και στρατηγικές κινήσεις προς αυτόν.

To πρώτο βήμα είναι οι στόχοι σου να είναι:

  1. Συγκεκριμένοι. (Που; Πώς; Με ποιον τρόπο;)
  2. Μετρήσιμοι. (μπορείς να καταγράφεις την πρόοδο που κάνεις προς το στόχο)
  3. Ρεαλιστικοί, εφικτοί (ή και όχι, αν εσύ νιώθεις έτοιμος να βάλεις μεγαλύτερους στόχους που για αρχή μοιάζουν ανέφικτοι, η καρδιά σου όμως τους πιστεύει πολύ!)
  4. Σχετικοί με εσένα, να σου ταιριάζουν.
  5. Μέσα σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Πολύ σημαντικό επίσης, είναι να εντάξεις με κάποιον τρόπο τους στόχους σου μέσα στην καθημερινότητα σου. Να γίνουν μέρος της ζωής σου. Λίγο λίγο, κάθε μέρα.

Νιώσε πως αναλαμβάνεις δράση και πως με κάθε σταθερό σου βήμα βρίσκεσαι πιο κοντά στο στόχο σου. Όρισε ουσιαστικά τον εαυτό σου υπεύθυνος για την επίτευξη του στόχου σου.

Και βέβαια, αν για να επιτευχθεί ο στόχος, χρειάζεται η συμμετοχή και κάποιων άλλων ανθρώπων, καλό είναι να τους ενημερώσεις.

Έτσι, ο στόχος γίνεται ακόμα πιο ρεαλιστικός.

Ένα σημαντικό βήμα είναι να καταγράψεις όλα τα βήματα που χρειάζεται να κάνεις έτσι ώστε να έρθεις ακόμα πιο κοντά στο στόχο σου. Με σταθερά και συγκεκριμένα βήματα, ξεκίνα να καταστρώνεις ένα τέλειο σχέδιο δράσης.

Και βέβαια, μπορείς να επιστρέφεις στο στόχο σου και να κάνεις όσες αναπροσαρμογές χρειάζεσαι κάθε φορά. Να βλέπεις τί δε λειτουργεί ακριβώς όπως θα ήθελες και να το προσαρμόζεις διαφορετικά.

Πρέπει να πιστέψεις, να βεβαιωθείς πως εσύ και μόνο εσύ μπορείς να τα καταφέρεις. Και έχεις ήδη ξεκινήσει να τα καταφέρνεις γιατί το θέλεις πολύ.

ΕΠΙΜΟΝΗ ◆ ΑΠΟΦΑΣΗ ◆ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Οι τρεις λέξεις κλειδιά για να πετύχει ο στόχος σου.

Αν νιώθεις πως ήρθε η ώρα, welcome on board! Βρες το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την επίτευξη των στόχων εδώ.

Kάθε βήμα που κάνεις είναι μία προσωπική σου Νίκη! Οφείλεις να την αναγνωρίσεις στον εαυτό σου, να τον επιβραβεύσεις για αυτό. Να συνειδητοποιήσεις το δρόμο που έχεις περπατήσει τόσο γενναία και τολμηρά.

Ξεκίνα σήμερα!

Και θυμήσου: Όλα γίνονται. Αρκεί να το πιστέψεις.

 

Έλενα Μουρατίδου

Coach Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης

 

Ξεκίνα ατομικές συνεδρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για να δεις τους στόχους σου να γίνονται μέρος της πραγματικότητας σου:

  • Ατομικές Συνεδρίες NLP, mBraining, Γνωσιακής Νευροεπιστήμης

Διάβασε εδώ όλες τις πληροφορίες.

 

Διάβασε επίσης:

Κλείσε μια ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία