Ποια είναι η χρυσή συνταγή της ευτυχίας

Υπάρχει άραγε μια συνταγή που αν την ακολουθήσεις θα νιώσεις ακόμα περισσότερη ευτυχία;

Αυτό που σίγουρα έχεις ακούσει είναι πως η ευτυχία είναι μία απόφαση. Και ναι, είναι. Ταυτόχρονα, η ευτυχία είναι μία δέσμευση.

Αμέτρητες έρευνες πλέον, από πολύ γνωστά και σοβαρά ιδρύματα δείχνουν πως αυτά που σκεφτόμαστε πως μας κάνουν πιο ευτυχισμένους, στην πραγματικότητα, δε λειτουργούν. Δεν μας προσφέρουν αυτήν την πηγαία ευτυχιά, με διάρκεια.

Για παράδειγμα, μία προαγωγή, ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή σπίτι, περισσότερα υλικά αγαθά, περισσότερα χρήματα ή οι άριστοι βαθμοί στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Όλα αυτά, μπορούν, αν το επιλέξουμε να δρουν συμπληρωματικά με τα πολύ βασικά συστατικά της ευτυχίας. Από μόνα τους όμως προσφέρουν απλώς μία πρόσκαιρη χαρά και μετά από λίγο, επιστρέφεις στην ίδια κατάσταση που ήσουν και πριν.

Τί είναι λοιπόν αυτό που θα σε κάνει πραγματικά να νιώθεις ευτυχισμένος;

  1. Να ανακαλύψεις τις ξεχωριστές σου δεξιότητες, τα δυνατά σου σημεία και να τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα. (strong skills)
  2. Ο καλός ύπνος. Να κοιμάσαι τουλάχιστον 7-8 ώρες τη μέρα.
  3. Να κάνεις κάθε μέρα διαλογισμό, να οραματίζεσαι αυτά στα οποία στοχεύεις, αυτά που σε γεμίζουν και εσένα μέσα σε αυτά.
  4. Να ξεχωρίσεις τι πραγματικά σου είναι σημαντικό και να επικεντρωθείς στο στόχο.
  5. Να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις αρνητικές σκέψεις.
  6. Η κοινωνικοποίηση, το να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους, να μιλάς μαζί τους και να ακούς τις ιστορίες τους.
  7. Η ευγνωμοσύνη! Το να μοιράζεις απλόχερα την ευγνωμοσύνη σου, από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα. Πράξεις καλοσύνης και μοίρασμα ευγνωμοσύνης, κάθε μέρα.

Δοκίμασε τα και ξεκίνα να ζεις μία ζωή γεμάτη και ουσιαστική. Όπως εσύ την επιλέγεις.

❗️είμαι εδώ, για να δούμε μαζί πως να εισάγεις στην καθημερινότητα σου “εργαλεία ευτυχίας”, μέσα σε μία ζωή που ο δημιουργοί της θα είστε εσείς!

 

 

Coach προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης

Κλείσε μια ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία