Πώς να δημιουργήσεις τη Νοοτροπία της Αφθονίας

Από την Έλενα Μουρατίδου, Life, Business & NLP Coach.

Η αφθονία στη ζωή μας είναι θέμα επιλογής! Ποιος δε θα ήθελε να ζει μία ζωή πλημμυρισμένη με αφθονία;

Αφθονία στην υγεία και σε θετικά συναισθήματα, δημιουργικές ιδέες, ενδιαφέρουσες επαγγελματικές προτάσεις, ταξίδια, χρήματα, επιτυχία, χαρά, απόλαυση! Αφθονία σε όλα αυτά που εμάς μας κάνουν να αισθανόμαστε υπέροχα!

Υπάρχει στ’ αλήθεια τρόπος να πλημυρίσουμε τη ζωή μας με αφθονία; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ! Γιατί η αφθονία είναι μία νοοτροπία και οι νοοτροπίες αλλάζουν, μετασχηματίζονται σε νοοτροπίες που μας εξυπηρετούν.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως υπάρχουν άφθονες ευκαιρίες έξω στον κόσμο. Και άφθονη χαρά. Άφθονες δημιουργικές ιδέες, άφθονα χρήματα, άφθονα θετικά συναισθήματα, άφθονες υγιείς σχέσεις. Οπότε, έξω στον κόσμο, υπάρχει σε αφθονία οτιδήποτε θελήσουμε να φέρουμε σε αφθονία στη δικιά μας ζωή.

Το κλειδί λοιπόν, βρίσκεται στο «γεφύρωμα», στη δημιουργία μιας πανίσχυρης γέφυρας έτσι ώστε να καταφέρουμε να προσκαλέσουμε την αφθονία σε αυτά που επιθυμούμε. Το χάσμα που υπήρχε μέχρι εμείς να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε τη γέφυρα ήταν γεμάτο από παλιές ιδέες και αντιλήψεις, πεποιθήσεις που δε μας εξυπηρετούν πια, ένα σωρό δικαιολογίες και ένα κουβάρι αναβολές.

Τώρα όμως, έχει έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσουμε όλες αυτές τις υπέροχες τεχνικές που μας βοηθάνε να δημιουργούμε άφθονες στιγμές χαράς, ισορροπίας και επιτυχίας.

  • Αλλάζουμε τις πεποιθήσεις και αντιλήψεις μας που μας περιορίζουν και δε μας βοηθάνε να εξελιχθούμε!
  • Συνειδητοποιούμε πως η αφθονία μας αξίζει και είναι θέμα επιλογής.
  • Αναλαμβάνουμε δράση και ξεκινάμε να προσφέρουμε και εμείς άφθονα συναισθήματα χαράς, δύναμης, αγάπης στον κόσμο. Σε αυτούς που αγαπάμε και σε αυτούς που δε γνωρίζουμε και τόσο καλά.
  • Χρησιμοποιούμε το μαγικό κλειδί των θετικών δηλώσεων/θαυμάτων!
  • Δεν επιτρέπουμε στο φόβο να μας κατακλύσει και να μας αδρανοποιήσει. Τον αναγνωρίζουμε, ίσως του δώσουμε ένα μικρό χώρο να υπάρξει, εμείς όμως συνεχίζουμε να έχουμε τον έλεγχο.
  • Αλλάζουμε ριζικά τη σχέση μας με τις δικαιολογίες!
  • Επενδύουμε σε εμάς μέσα από Προγράμματα Αυτοβελτίωσης, συνεδρίες Coaching, Εργαστήρια Αυτογνωσίας και Θετικής Ψυχολογίας. Η μόνη επένδυση που δε χάνει ποτέ την αξία της.

Μέσω της Νοοτροπίας της Αφθονίας, φέρνουμε στην επιφάνεια την καλύτερη, πιο δημιουργική, πιο φωτεινή πλευρά του εαυτού μας.
Και φυσικά γίνεται, αρκεί να το πιστέψουμε!


Η Έλενα Μουρατίδου είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης μέσω του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, της Γιόγκα και του Life Coaching. Το προσωπικό της όραμα είναι να υποστηρίζει τους ανθρώπους να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της ζωής τους και να πετύχουν τους στόχους τους. Στα προγράμματα της μοιράζεται τα βήματα δράσης, ώστε οι άνθρωποι να απολαύσουν τα αποτελέσματα που τους αξίζουν, ζώντας τη ζωή που έχουν επιλέξει.

Άρθρο μου στο positivelife.gr

Κλείσε μια ΔΩΡΕΑΝ Συνεδρία